Jarné kivi rezy

08.04.2014 08:55

Doba prípravy: asi 45 minút
Doba pečenia: asi 15 min
Vystačí na: asi 30 porcií
 

Prísady:

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • štipka soli
  • 100 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • nastrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 1 vajce
  • 150 g zmäknutého masla alebo margarínu

Na náplň:

  • 10 plátkov Želatíny v plátkoch Dr.Oetker
  • 100 ml pomarančového džúsu
  • 600 g kyslej smotany
  • 100 g cukru
  • 500 ml smotany na šľahanie

Na polevu:

  • 2 plátky Želatíny v plátkoch Dr.Oetker
  • 5 zrelých olúpaných kivi
  • 600 ml pomarančového džúsu
  • 70 ml citrónovej šťavy (z 1 väčšieho citróna)
  • 2 balíčky Zlatého klasu Dr.Oetker (à 40g)
  • 75 g cukru

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie s vyšším okrajom 30 x 40 cm
  • elektrický ručný šľahač
  • ponorný mixér

Príprava:

  1. Na prípravu cesta zmiešame na pracovnej ploche múku, kypriaci prášok a soľ. Pridáme cukor, vanilínový cukor, citrónovú kôru, vajce, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka. Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej ploche na plát 30 x 40 cm a pomocou váľka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  2. Korpus necháme vychladnúť.
  3. Na prípravu náplne namočíme želatínu (10 plátkov) do džúsu a necháme napučať podľa návodu na obale. Kyslú smotanu zmiešame s cukrom. Želatínu rozpustíme, vmiešame do kyslej smotany a zmes odložíme do chladničky. Smotanu na šľahanie ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a vmiešame do zmesi. Rozotrieme na vychladnutý korpus a odložíme do chladničky.
  4. Na prípravu polevy necháme želatínu (2 plátky) napučať podľa návodu na obale. Kivi rozmixujeme pomocou ponorného mixéra. Vo väčšom hrnci zmiešame džús, citrónovú šťavu, Zlaté klasy a cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne prevaríme do zhustnutia. V horúcom kréme rozpustíme napučanú želatínu a pridáme rozmixované kivi. Za stáleho miešania necháme asi 10 minút ochladnúť a opatrne nanesieme na náplň. Koláč odložíme najmenej na 3 hodiny do chladničky.


Elektrická rúra: 200 °C 
Teplovzdušná rúra: 180 °C 
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 15 minút

 

Tvorba webu zdarma Webnode