Marlenka (fotorecept)
- 3 ksvajcia celé
- 3 PLmed
- 250 gcukor práškový
- 400 gmúka hladká
- 1 ČLsóda bikarbóna
- 250 g alebo palmarínrozpustené maslo
- PLNKA:
- 1 kssalko karamelové
- 400 mlmlieko
- 1 ksprášok krémový (Zlatý klas)
- 300 gmaslo

porcií

minút
príprava

minút
na 180 °C
Postup prípravy receptu
Vajcia, med, cukor, múku, sódu bikarbónu a rozpustené maslo v miske poriadne ručne vymiešame. Odoberieme asi 1/4 /ja som to vážila - necelých 300g/ a rozotrieme na papier na pečenie.
Cesto s papierom dáme na plech a upečieme v predhriatej rúre - 180°C - 10 min. Takto upečieme všetky 4 cestá.
Vychadnuté dáme dolu z papiera, položíme na seba a zrežeme na rovnaké obdĺžniky. Okrajky si odložíme.
PLNKA: v mlieku uvaríme zlatý klas, necháme vychladnúť a pridáme do masla vyšľahaného so salkom. Prešľaháme.
Plnkou naplníme pláty, potrieme aj vrch a boky.
Odložené okrajky rozmrvíme alebo pomelieme na jemno a posypeme vrch marlenky. Ja som vrch trochu popritláčala vidličkou. Odložíme na chladné miesto aspoň na 8 hodín.
Potom marlenku pokrájame. Najchutnejšia je keď ju necháme asi hodinu pri izbovej teplote zmäknúť.