Marlenka (fotorecept)

09.03.2014 17:04
Suroviny

40
porcií
50
minút
príprava
40
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Vajcia, med, cukor, múku, sódu bikarbónu a rozpustené maslo v miske poriadne ručne vymiešame. Odoberieme asi 1/4 /ja som to vážila - necelých 300g/ a rozotrieme na papier na pečenie.
Marlenka (fotorecept) - obrázok 1

Cesto s papierom dáme na plech a upečieme v predhriatej rúre - 180°C - 10 min. Takto upečieme všetky 4 cestá.
Marlenka (fotorecept) - obrázok 2

Vychadnuté dáme dolu z papiera, položíme na seba a zrežeme na rovnaké obdĺžniky. Okrajky si odložíme.
Marlenka (fotorecept) - obrázok 3

PLNKA: v mlieku uvaríme zlatý klas, necháme vychladnúť a pridáme do masla vyšľahaného so salkom. Prešľaháme.
Marlenka (fotorecept) - obrázok 4

Plnkou naplníme pláty, potrieme aj vrch a boky.
Marlenka (fotorecept) - obrázok 5

Odložené okrajky rozmrvíme alebo pomelieme na jemno a posypeme vrch marlenky. Ja som vrch trochu popritláčala vidličkou. Odložíme na chladné miesto aspoň na 8 hodín. 
Marlenka (fotorecept) - obrázok 6

Potom marlenku pokrájame. Najchutnejšia je keď ju necháme asi hodinu pri izbovej teplote zmäknúť.
Marlenka (fotorecept) - obrázok 7

 

 

Tvorba web stránok zdarma Webnode